Saturday, June 8, 2013

Kaikki kukkii


Mummolassa kukkii sisällä ja ulkona.

Kerrostaloasujalle ja pienten lasten äidille on suuri vapaus astua ulko-ovesta suoraan pihanurmelle ja juoda aamukahvi portailla istuen. Oli rentouttavaa elää melkein viikko ilman rappukäytäviä kodin ja ulkoilun välissä. Samalla haaveeni omasta torpasta ja sitä ympäröivästä puutarhasta vahvistui.

Tahtoisin elää kesäisin ovet auki. Kulkea ovesta paljain jaloin. Ja iltaisin luututa likaiset jalanjäljet lattioista.

6 comments:

  1. Ymmärrän ajatuksesi todella hyvin. Sama tunne ajoi meidät reilu kymmenen vuotta sitten kerrostalosta pikkulasten kanssa paikkaan, jossa voi ovet avaamalla olla yhteydessä luontoon. Juuri tähän vuodenaikaan sitä erityisesti kaipaa tällaista, mikä on vapauttavaa paitsi äidille, toki lapsillekin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehdottomasti on lapsillekin mahtavaa, kun luonto on lähellä. Seuraava vuosi meillä mennään vielä kerrostalon rappusia rampaten, mutta toivon tähän muutosta lähitulevaisuudessa.

      Delete
  2. Hei, hoi. Mä kanssa! Ihan samoja teemoja olen miettinyt. Vaan itsestäni tiedän, että kaupungissa olen ja joudun pysymään seuraavat pari vuotta vielä (ainakin) Vaan sekös ei estä haaveilemasta.
    Minkälainen sinun torppasi olisi? Entä puutarha?
    Joskus murehdin olenko miettinyt jo liikaakin taloa, ja salaista puutarhaani, ehken löydä sitä koskaan jos liian tarkkaan jo tiedän? Toisaalta, uskon että elämä kuljettaa ja on satumainen juuri siinä kuinka asiat lopulta loksahtavat niin kuin niiden kuuluukin. Ehkä unelmieni talo ja puutarha tulevat tulevaisuudessa olemaan erilaiset kuin haaveissani. Eikä se kai haittaa.

    ReplyDelete
  3. Luulin kerran löytäneeni unelmien torpan, mutta se ei ollutkaan meitä varten. Haluaisin hieman rönsyilevän puutarhan hedelmäpuineen ja marjapensaineen. Ja tietysti perunapellon ja kasvimaan! Talosta minulla ei ole niin selkeää haavekuvaa. Parveke, josta voisi heitellä kesäisin vesiilmapalloja Heinähatun ja Vilttitossun tapaan, olisi ihana. Välillä haaveilen huvilasta, välillä rintamamiestalosta ja välillä hyvin yksinkertaisesta torpasta.

    ReplyDelete
  4. Voi että, ihan kuin minun ajatuksiani. Ollaan mummolalomaviikkoa viettämässä, enkä haluaisi lähteä kotiin. Turvallinen pihapiiri leikkikavereineen ja aamukahveineen portailla saa jaksamaan ikuisuusprojektiremontinkin, ja siitä mummolavisiitit ovat hyviä, että ne muistuttavat oman pihan onnesta.

    Kauniit verhot teidän mummolassa!

    ReplyDelete
  5. Meidän mummolassa on paljon kauniita asioita, siksikin mummolassa on ihanaa.

    ReplyDelete